top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverSara Tms

Ontdek dé nieuwste wenkbrauw trend: de Brow lift




Wenkbrauwen zijn serious business geworden. De laatste 15 jaar zijn er zoveel veranderingen geweest op gebied van wenkbrauwen. Van super dunne wenkbrauwen tot de dikke, borstelige wenkbrauwen. Tegenwoordig zijn we niet enkel geobsedeerd door de dikte van de wenkbrauw ertoe, maar ook de vorm is belangrijk geworden. Wenkbrauwen moeten 'on fleek' zijn. Het is niet voor niks dat #browsonfleek 1,4 miljoen keer is gebruikt op Instagram. 😱


Ik heb het al eerder gezegd, de 'perfect' geshapede wenkbrauwen kan zoveel doen voor een gezicht. Het kan je er jonger doen uitzien en je een heel andere uitstraling geven. Nu bestaan er al verschillende behandelingen die kunnen helpen bij het creëren van die perfecte brows.

De perfecte wenkbrauwen bestaan niet zo zeer aangezien dat voor iedereen anders is.

Sommige zijn helemaal verliefd op de wilde wenkbrauwen van Cara Delevingne en anderen zien liever strakke brows a la Kim Kardashian. Er bestaan verschillende technieken en behandelingen die je kunnen helpen bij het bereiken van jou perfecte Brow look.

Zo kennen we al Henna brows, Powder brows, microblading, enz, maar de laatste tijd is het de Brow lift die helemaal hot is geworden.

Deze behandeling bestaat al even in Rusland en het Midden-Oosten, maar is nu ook in de Benelux echt dé trend van dit najaar en misschien zelfs 2020 geworden!




Wat is een Brow lift?

Wat een Lash lift voor wimpers doet, is een Brow lift (aka Brow lamination) voor wenkbrauwen. In tegenstelling tot een Lash lift worden de haren van je wenkbrauwen niet gekruld, maar juist allemaal in dezelfde richting, vaak omhoog, gekamd en vastgezet met speciaal ontwikkelde producten. Deze techniek kan helpen om asymmetrische wenkbrauwen te corrigeren en tegelijkertijd het probleem oplossen van haartjes die in verschillende richtingen groeien.

Het resultaat? Een prachtige wenkbrauwvorm die er natuurlijk en fierce uitziet.


Het voordeel van deze techniek is dat je wenkbrauwen er altijd geshaped en netjes bij liggen. Je hoeft niet elke dag met wenkbrauwgel aan de slag te gaan, waardoor je dus ook tijd bespaart. Daarnaast zullen je wenkbrauwen er veel voller uitzien, vooral als je ze ook met henna- of wenkbrauwverf laat behandelen achteraf.


De behandeling duurt meestal een kleine 40 minuten en daarna hoef je 4 tot 6 weken amper naar je wenkbrauwen om te kijken.


Voor wie?

Deze behandeling kan in principe op iedereen worden toegepast indien er geen medische tegen indicaties zijn. Wel zou ik aanraden om deze behandeling enkel te laten uitvoeren nadat je minstens 4 weken je wenkbrauwen niet hebt geëpileerd. Op deze manier kan de styliste je wenkbrauwen perfect shapen en daarna de Brow lift uitvoeren.


Heb jij:

✅ asymmetrische wenkbrauwen

✅ weerbarstige wenkbrauwharen

✅geen zin om dagelijks met wenkbrauwgel te knoeien



Of hou je gewoon van dikke, fluffy wenkbrauwen houdt dan is deze behandeling absoluut iets voor jou. Het fijne daaraan is dat er ook weinig nazorg aan te pas komt.





Zou jij voor een Brow lift kiezen?



XOXO

Sara




46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page